Spelartyper, kategorier av holdemspelare

Ett bra sätt att lära sig sina motståndare är att sortera dem efter olika spelartyper, till det pågående spelet men även i framtiden när du möter samma spelare. Det finns fyra grova kategorier av pokerspelare. När du spelar mot dina motspelare och lär dig hur denne agerar i olika situationer kan du placera denna i en kategori. Därmed kan du själv anpassa din spelstil för att vinna över din motspelare.

Här kommer en lista med olika spelstilar, spelarkategorier. Kom bara ihåg en sak, bara för att en spelare spelar som en spelartyp ena dagen behöver inte betyda att denne spelar samma spelstil imorgon. Pokerspelare spelar med olika spelstil av många orsaker. Vissa som spelar tight/agressiv byter till att spela löst/agressivt när de druckit. Andra börjar spela tight efter en riktig Bad beat. Lägg lite tid på att ev omvärdera spelare du tidigare mött, för att vara säker på att de inte bytt spelstil.

Tight/agressiv

Så här skall du spela. En tight/agressiv spelare spelar inte många händer, men när han/hon gör det spelar de mycket agressivt. En tight/agressiv spelare vill oftast börja med en höjning och fortsätta att satsa och höja tills att de vinner eller slagna. Varje gång denna spelare satsar eller höjer tvingas de andra spelarna att göra ett aktivt val och varje gång man som spelare står inför ett val, kan man göra ett misstag.

Du måste respektera denna spelares bets och höjningar eftersom de sällan går in i en pott med en dålig hand. När jag skall välja ett spel och ser för många av denna spelstil brukar jag byta bord.

Lös/agressiv

Den lösa/agressiva spelaren spelar istället för många händer. Den lösa/agressiva spelaren höjer och bluffar ofta. När du spelar mot dessa spelare gäller det att spela tight och hålla hårt på starthänderna så att du har en riktigt bra hand när du väljer att möta gå med i ett spel.

De flesta lösa/agressiva spelarna försöker att spela korrekt poker, vilket är tight/agressivt, men de spelar för många händer. I det långa loppet tenderar den lösa/agrssiva spelaren att vara den förlorande pokerspelaren.

Den lösa/agressiva spelar för många händer och höjer alltid om de är med i en hand. När du möter den här typen av pokerspelare gäller det bara att ta det lite lugnt och vänta på riktigt bra starthänder. Den lösa/agressiva spelaren kommer att betala dig bra när du har en bra hand så du kan lugnt kasta de där halvbra korten.

Tight/passiv

En tight/passiv spelare har rätt inställning när det gäller starthänder men spelar sämre efter floppen. Den här spelaren höjer inte för att skydda sin bästa hand vilket oftast gör att de blir utdragna utan att motspelare behövt betala något för det.

En tight/passiv spelare föredrar att checka och calla för att se det nästa kortet. Den här spelaren kan gå med en lite vinst mot sämre motspelare pga att denne håller sina starthandskrav. Den tighta/passiva spelaren kommer inte ha en chans mot en solid motståndare.

Lös/passiv

En lös/passiv spelare spelar för många händer, callar när denne skall höja eller folda. De här spelarna kallas populärt för ”calling stations” calling stationer. Det är de här spelarna som också brukar kallas fiskar. Den lösa/passiva spelaren kommer alltid att ge dig bra betalt när du har bra kort och när du identifierat den här typen av spelare kan du dra nytta av detta.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.